Vragen
Wilt u een Rèngeloat boom adopteren en/of heeft u vragen, stuur dan een email naar (secretariaatSSR@gmail.com).
Uw Rèngelaot boom op de locatie is op één van de drie beschermpalen genummerd met de laatste 3 cijfers van uw certificaatnummer. U vindt de locatie van uw boom via het google earth schema door uw certificaatnummer in te tikken. De locaties zijn ter plaatse gemarkeerd.
Momenteel worden de nieuwe bomen allemaal ingezet in het adoptieplan. Helaas is het momenteel voor particulieren niet mogelijk om jonge Rèngelaot bomen te kopen voor in de tuin.
U bent voor de looptijd van het certificaat (maximaal 12 jaar) eigenaar van de vruchtenopbrengst van uw boom. Het is uw vrije keuze de oogst aan iemand anders te doneren.
Als de looptijd (max. 12 jaar) van het certificaat is verstreken, komt de boom vrij voor verdere adoptie. De adoptant heeft de eerste keuze. Als hij of zij geen gebruik meer wil maken van deze optie dan komt de boom vrij voor nieuwe geïnteresseerden.
Zelf de locatie kiezen van de nieuw te planten boom is slechts beperkt mogelijk. De stichting is afhankelijk van nieuwe gronden, die beschikbaar gesteld worden door Natuurmonumenten.
Laat het secretariaat elk jaar voor eind juni weten dat u zelf de adoptieboom wilt plukken. Dit gebeurt onder eigen verantwoording en risico van de adoptant.
De oogsttijd is afhankelijk van de rijptijd en kan varieren tussen half juli en half augustus.
Bij geen reactie van de adoptant voor 31 juni nemen we de vruchten graag van u over. De Stichting Sjweikeser Rèngelaot draagt zorg voor een goede bestemming.
2015 is een jaar met veel pruimenbloesem maar weinig bevruchting. SSR heeft besloten geen plukactiviteiten te organiseren op de diverse locaties.
Te veel pruimen? Bij overtollige oogst nemen we de vruchten graag van u over. De Stichting Sjweikeser Rèngelaot draagt zorg voor een goede bestemming.
Vanwege de vertraging van grondaankoop door Natuurmonumenten is de uitbreiding van aanplant op nieuwe locaties voorlopig gestopt. Daarom worden op de bestaande locaties werkzaamheden verricht ter optimalisering van de huidige aanplant. Bomen die zich slecht ontwikkelen worden vervangen. De bescherming wordt verbeterd. De ondergrond binnen de bescherming wordt vrij gemaakt van onkruid. Spontaan ontwikkelde scheuten vanuit de wortel worden overgebracht naar de kweektuin voor verdere groei. Er wordt beperkt gesnoeid.
Zomers worden regelmatig inspecties uitgevoerd op de locaties door de locatiebeheerders naar dode of slecht groeiende bomen. De adoptiebomen die ter ziele zijn worden genoteerd en in de maanden november en december van dat zelfde jaar vervangen door nieuwe gezonde bomen. De slecht groeiende bomen zullen extra aandacht krijgen en in het ergste geval vervangen worden.
In de meeste gevallen moeten de bomen nog geplant worden. Dit gebeurt door de vrijwilligers van de Stichting Sjweikeser Rèngelaot. Wilt u meehelpen om uw boom te planten dan kunt u dit aangeven op het aanvraagformulier.