Adoptie

Vragen

Wilt u een Rèngeloat boom adopteren en/of heeft u vragen, stuur dan een email naar (secretariaatSSR@gmail.com).

Hoe vind ik mijn boom op de locatie?

Uw Rèngelaot boom op de locatie is op één van de drie beschermpalen genummerd met de laatste 3 cijfers van uw certificaatnummer. U vindt de locatie van uw boom via het google earth schema door uw certificaatnummer in te tikken. De locaties zijn ter plaatse gemarkeerd.

Kan ik bij jullie ook gewoon een boom kopen voor in mijn achtertuin?

Momenteel worden de nieuwe bomen allemaal ingezet in het adoptieplan. Helaas is het momenteel voor particulieren helaas alleen sporadisch mogelijk om jonge Rèngeloate bomen te kopen voor in de tuin.

Kan ik de oogst van mijn boom ook aan iemand anders doneren?

U bent voor de looptijd van het certificaat (maximaal 10 jaar) eigenaar van de vruchtenopbrengst van uw boom. Het is uw vrije keuze de oogst aan iemand anders te doneren.

Kan ik ook een oude boom adopteren?

Als de looptijd (max. 10 jaar) van het certificaat is verstreken, komt de boom vrij voor verdere adoptie. De adoptant heeft de eerste keuze. Als hij of zij geen gebruik meer wil maken van deze optie dan komt de boom vrij voor nieuwe geïnteresseerden.

Kan ik zelf bepalen in welke locatie mijn boom komt te staan?

Zelf de locatie kiezen van de nieuw te planten boom is slechts beperkt mogelijk. De stichting is afhankelijk van nieuwe gronden, die beschikbaar gesteld worden door Natuurmonumenten.

Moet ik zelf de pruimen komen plukken of doet de stichting dat?

Laat het secretariaat elk jaar voor eind juni weten dat u zelf de adoptieboom wilt plukken. Dit gebeurt onder eigen verantwoording en risico van de adoptant.
De oogsttijd is afhankelijk van de rijptijd en kan varieren tussen half juli en half augustus.
Bij geen reactie van de adoptant voor 31 juni nemen we de vruchten graag van u over. De Stichting Sjweikeser Rèngelaot draagt zorg voor een goede bestemming.

 

Wat gebeurt er met oogst die ik zelf niet kan opeten?

Te veel pruimen? Bij overtollige oogst nemen we de vruchten graag van u over. De Stichting Sjweikeser Rèngelaot draagt zorg voor een goede bestemming.

Welke acties worden ondernomen als mijn boom het loodje heeft gelegd.

Zomers worden regelmatig inspecties uitgevoerd op de locaties door de locatiebeheerders naar dode of slecht groeiende  bomen. De adoptiebomen die ter ziele zijn worden genoteerd en in de maanden november en december van dat zelfde jaar vervangen door nieuwe gezonde bomen.  De slecht groeiende bomen zullen extra aandacht krijgen en in het ergste geval  vervangen  worden.

Zijn de bomen die ik adopteer al geplant of moeten ze nog geplant worden?

In de meeste gevallen zijn de bomen al geplant. Dit gebeurt door de vrijwilligers van de Stichting Sjweikeser Rèngelaot.